Ajutor din România pentru copiii bolnavi de cancer din Republica Moldova

Nu este o noutate faptul că spitalele din Republica Moldova nu sunt dotate corespunzător pentru a trata pacienții. Însă atunci când e vorba de durerea unui copil, problema devine din ce în ce mai stringentă. Din acest considerent, mai multe organizații unioniste din România și Republica Moldova și-au unit forțele pentru a ajuta copiii bolnavi de leucemie din cadrul Institutului Oncologic din Chișinău.

Din cauza că în prezent, secția oncologie pediatrică se confruntă cu o criză acută de aparataj medical, frații de peste Prut au hotărât să doneze 10 infuzomate, adică dispozitive pentru administrarea tratamentului citostatic intravenos.
La apel s-a alăturat și Asociația unionistă „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), care a contribuit cu o sumă de 680 de euro la procurarea utilajelor medicale.

La eveniment a participat inițiatorul campaniei de strângere de fonduri, doctorul Alexei Păluță, președintele Asociației „Tighina” din România, precum și reprezentanți a altor organizații unioniste din Republica Moldova.

„Situaţia la capitolul dotări lasă foarte mult de dorit. În secolul 21, în Republica Moldova dotările serviciilor şi, mai ales, de oncologie, tratamentul la copii care nu au timp de aşteptare trebuie făcut la timp şi calitativ. Copii care au posibilitatea să facă tratament cu aşa aparate au şansă mai mari de a trăi”, a afirmat Alexei Paluţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *