Donează 2%

In perioada 2016 si 2020, se deruleaza Campania

,, Ofera o sansa de 2% pentru Proiectul ,,  ,,Daruieste din suflet pentru un suflet nevinovat  ,, adresat centrului social pentru copii si tinerii orfani sau aflati in dificultat din Bucuresti .

  • Din impozitul pe care oricum l-ai platit statului pe anul trecut, poti decide să directionezi cei 2%  către Asociaţia NEWS24AGD;
  • Menţionează pe formularul corespunzator, în rubrica specială, datele fiscale ale societăţii indicate mai jos;
  • Dacă ai venit numai din salariu, completează formularul E 230     De aici poti descrca Formular 230
  • Dacă ai venit numai din alte surse (drepturi de autor, dividente, etc), completezi formularul E 200;
  • Informatii despre procedura 2% respectiv 3,5 % gaseşti la www.doilasuta.ro.  Nu uita să iţi depui formularul la Administraţia financiară până pe 19 martie 2019.

Prin acest formular, persoanele fizice pot redirecționa 2%, din veniturile realizate din activități independente pentru susținerea entităților nonprofit și unităților de cult. Există o prezentare pusă la dispoziție de site-ul ANAF despre acest formular, prezentarea este disponibilă aici: http://bit.ly/2CwtXB3

Datele noastre sunt: ASOCIATIA NEWS24AGD

CUI –   36996882
Cont in Lei IBAN- RO98BTRLRONCRT0375617201

Va multumim!

Cum se completeaza formularul pentru a dona 3,5 % pentru NEWS24AGD

Este simplu. Descarcati si sa scoateti la imprimanta Declaratia 230 de mai sus, cu datele asociatiei NEWS24AGD . Tot ce va ramane este sa completati cu pix albastru: anul 2018 (cel la care ne raportam), datele voastre de identificare, suma care reprezinta 3,5 % din impozitul pe venit (imadiat detaliez), si sa o semnati.

Pentru a calcula suma, aveti nevoie de fisa fiscala pe anul 2018, primita de la angajator. Calculati cat reprezinta 3,5 % din impozitul datorat (apare pe fisa totalul), si suma obtinuta se trece in formular. Daca nu aveti inca fisa fiscala, sau nu va descurcati cu calculele, puteti sa lasati necompletata acea rubrica. In teorie, organul fiscal va face calculele pentru voi, insa ce e scris de mana noastra, este mai sigur 🙂

Daca nu aveti imprimanta, puteti sa solicitati un formular pentru Declaratia 230 direct de la Administratia Financiara, caz in care va trebui sa completati, pe langa informatiile personale de care am vorbit mai sus, si datele de identificare ale asociatiei noastre mentionate tot mai sus.:

Cum si unde se depune Declaratia 230

Prima varianta, cea mai sigura, este sa mergeti cu formularul completat in 2 exemplare si sa il depuneti personal, direct la registratura administratiei financiare de care apartineti (unde aveti domiciliul sau unde locuiti efectiv), pana la data de 19 martie 2019. Va trebui sa aveti cartea de identitate la voi, functionarul va inregistra formularele si va va inmana o copie. In felul acesta veti avea dovada oficiala ca ati depus formularul, cu semnatura si stampila.

A doua varianta este sa trimiteti formularul completat (un singur exemplar) prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pe adresa administratiei financiare  de care apartineti (unde aveti domiciliul). In felul asta veti avea doar dovada ca ati trimis un plic la Administratia Financiara.

Cam asta ar fi. Va rog sa ma anuntati printr-un comentariu daca intampinati probleme, o sa incercam sa le rezolvam impreuna. Sumele care se doneaza prin aceasta metoda nu sunt mari (daca ai avut un salariu de 700 lei/luna, primim cam 20 lei/an), si nici nu se livreaza pe loc (din experienta, ajung la inceputul anului viitor), insa avem mare nevoie de orice ajutor ca sa reusim sa dezvoltam acest proiect pentru orfani. Este una dintre metodele prin care va spuneam ca puteti sprijini cu bani dezvoltarea proiectului, fara sa va coste nimic, si este pacat sa o irosim.