La 83 de ani, bunicuta Sofia lucreaza la gradinita din Motru

La 83 de ani, bunicuta Sofia lucreaza la gradinita din Motru. De peste 40 de ani, bunica Sofia face curatenie pentru copii. Batrana de 83 de ani este cea mai in varsta angajata a Inspectoratului Scolar.

Bunicuta lucreaza la Gradinita cu Program Normal Leurda din orasul Motru ca femeie de serviciu. Pentru aceasta munca primeste 440 de lei pe luna.

Nu pentru bani munceste bunicuta Sofia, ci de dragul copiilor. „Cat oi trai, nu ma las de ei! Cat oi fi pe aici!”, a declarat femeia pentru Observator.

In fiecare dimineata, tanti Sofia se trezeste la 05:00 dimineata si are grija ca pana la ora 08:00, gradinita sa fie gata pentru copii.

Reporter: Va plac copiii?
Sofia Chitoran: Pai, daca nu imi placeau, nu stateam 41 de ani. De 41 de ani stau cu ei.

In primavara, batrana a fost la un pas sa ramana fara serviciu, insa mobilizarea extraordinara a oamenilor i-a fost de ajutor. Tanti Sofia a fost astfel reangajata si a ramas alaturi de copii.

Gradinita este pentru femeia de 83 de ani ca a doua casa. „Iarna, cand e ger, vin si fac focul si seara! Si plec cam pe la 21:00, pe la 21:30 plec de aici”, a adaugat batrana.

„Ati vazut cat de modesta si cat de mult bun simt are. Cand toata lumea a dorit sa o ajute financiar, dumneaei a refuzat si a spus ca nu are nevoie de acei bani.

Vrea să lucreze în continuare. A făcut vizita medicală, e valabilă șase luni. Trebuie să mergem iar după cele șase luni. Mama vrea să rămână, ea zice că se termină grădinița înaintea ei. Eu sunt de acord să rămână, este viața ei”, a spus Eugen Chitoran, fiul bunicii Sofia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *