O adevarata minune medicala! O tanara desfigurata intr-un incendiu are acum o fata noua, ‘crescuta’ la san

A fost pur si simplu mutilata in urma cu 12 ani, intr-un incendiu, iar acum a fost supusa unui transplant de fata mai putin obisnuit. Medicii i-au „crescut” un chip in propriul sau piept, iar apoi i l-au aplicat pe fata distrusa de flacari.


O adolescenta de 17 ani, din China, a carei fata a fost desfigurata de arsuri cumplite, zambeste din nou, dupa 12 ani de la incendiul in care a fost la un pas sa isi piarda viata.

Medicii au reusit sa ii construiasca o noua fata, dupa ce i-au crescut aceasta fata chiar pe pieptul acesteia. Tanara Xu Jianmei s-a trezit in aceasta saptamana, dupa una dintre multiplele operatii la care a fost supusa, ca are barbie, pleoape si o ureche.


Tehnologia reprezinta un pionierat in chirurgia plastica, iar pacienta a fost astfel supusa gratuit acestei interventii chirurgicale. Echipa de medici din provincia Fujian a utilizat o tehnologie extrem de complexa, folosind un vas din artera femurala si un balon umplut cu apa pentru a-i intinge pielea in zona pieptului. A fost nevoie de cateva luni pentru ca noua fata sa creasca suficient de mare pentru a acoperii trasaturile faciale ale adolescentei, iar interventia chirurgicala finala, inregistrata video, a durat nu mai putin de opt ore.

Echipele de medici chinezi spun ca in ultimele luni au efectuat mai multe operatii similare de transplant, unui pacient fiindu-i crescut un nas pe frunte dupa ce acesta a fost desfigurat intr-un accident rutier. Pentru refacerea cartilagiului au fost folosite oase din zona coastelor. Acest transplant a fost finalizat cu succes in luna septembrie.

 

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *