Povestea lui Ramzey Aurica, primul copil britanic adoptat de o familie din Romania

Ramzey Aurica este primul copil din Marea Britanie infiat vreodata de o familie din Romania. Desi suntem obisnuiti ca orfanii romani sa fie adoptati de straini, familia Vanatoru a demonstrat ca adoptia se poate face si in sens invers, respectand evaluarile stricte si asteptarile indelungate ale procesului de adoptie din Marea Britanie.

Povestea sotilor Vanatoru, care locuiesc in Ramzey Auricacomuna buzoiana Siriu, si modul in care au ajuns sa-l cunoasca pe Ramzey, baietelul in varsta de 3 ani, sunt cu adevarat impresionante.

Plecat la Londra pentru tratarea unei boli pe care medicii romani nu reuseau sa i-o depisteze, tatal adoptiv, Titu Vanatoru, de meserie lautar, a asistat la un scandal iscat in jurul copilului, care peste putin timp, avea sa devina fiul lui adoptiv. A fost “dragoste” la prima vedere, iar de cum a aflat ca baietelul este intr-o situatie dificila (mama lui a fost decazuta din drepturile parintesti dupa ce si-a abandonat primii doi copii), a depus actele pentru adoptia lui. Procesul s-a finalizat destul de greu, dupa lungi evaluari si verificari facute de instantele britanice.

“Au fost niste evaluari foarte grele, ale statului englez, pentru ca ei au vrut sa se asigure ca cel mic ajunge pe niste maini bune. In plus de asta, au vrut sa vada ce venituri avem, ne-au vizitat casa”, a povestit Titu Vanatoru .

In prezent, Ramzey Aurica, traieste alaturi de parintii sai adoptivi si de sora vitrega, Carmela, cu zece ani mai mare, si se simte foarte bine in sanul noii sale familii, care face tot posibilul pentru a-i oferi ce-i mai bun.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *