România paralelă – „Aici, copiii de azi sunt drogații de mâine!”. Unde se întâmplă una ca aceasta?

”Aici, copiii de azi sunt drogații de mâine. Este fraza care ne-a șocat cel mai tare în săptămâna în care am filmat reportajul următor. O declarație făcută în cunoștință de cauză de un rezident al României paralele”, spune Carmen Avram.

E acea Românie în care puțin îndrăznesc să pășească și mai puțin vor să pășească. Unii pentru că preferă să o ignore, alții pentru că se tem de boli, de violență, sau de imaginile care îi vor bântui apoi.

E o Românie care are nevoie de salvare, dar care a fost mereu doar folosită și mințită. O comunitate de milioane de suflete devenită peste ani oglinda deformată a unei nații întregi.

Polițistul Alexandru Găitan cunoaște foarte bine această lume. A fost scuipat, amenințat și înjurat de atâtea ori încât a pierdut șirul. A fost și bătut, așa, de descurajare, însă polițistul s-a întors de fiecare dată să-și facă meseria.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *