Arafat, apel după evenimentele din Piaţa Victoriei: ‘Nu tot ce se scrie pe Facebook e realitate. Oamenii să judece cu mintea, nu cu emoţiile’

Nu tot ce scrie pe reţelele de socializare este adevărat, iar oamenii trebuie să aibă discernământ şi să filtreze informaţiile pentru a diferenţia ce este real de ceea ce nu este real, transmite şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. El a dat ca exemplu verificările pe care le-au făcut pompierii în urmă cu două zile în Piaţa Victoriei, când un cetăţean a reclamat la 112 că în zonă se simte miros puternic de gaze, şi unde nu au găsit nimic, însă într-o postare pe Facebook cineva ar fi vorbit despre faptul că pompierii fac verificări după ce acolo s-ar fi folosit arme de război, iar aerul este toxic.

„Nu tot ce se scrie pe Facebook este realitate şi lumea trebuie să aibă discernământ. Citesc, au liber acces la toate informaţiile, dar totuşi să trieze informaţiile cu capul lor şi cu creierii lor, să analizeze şi să vadă, oare informaţia asta este adevărată?”, a declarat Raed Arafat la un post de ştiri.

Şeful DSU a dat ca exemplu situaţia din urmă cu două zile, când cineva a sunat la 112 să reclame un miros puternic de gaze în Piaţa Victoriei, astfel că pompierii au mers acolo să verifice acest lucru cu maşinile speciale pentru investigarea substanţelor chimice, însă nu au găsit nimic. Cu toate acestea, povesteşte Arafat, cineva a postat pe Facebook o fotografie cu aceste autospeciale prezente în spaţiul din faţa Guvernului, şi a vorbit despre folosirea unor arme de război.

„Acum două zile a sunat cineva la 112 şi a spus că există un miros puternic de gaze, să vină pompierii repede în Piaţa Victoriei. Au fost pompierii acolo. Omul care a solicitat ştia foarte bine cu ce vin pompierii acolo, că vin cu maşina specială pentru investigarea gazelor, substanţelor chimice. Pompierii au făcut mai multe prelevări şi după rapoartele prelevărilor, toate au ieşit negative. Au trecut câteva ore. Poza cu ei acolo a apărut pe un cont de Facebook şi totul corelat cu o investigare care se face pe arme de război, şi cu ONU şi cu toate aceste lucruri”, povesteşte Arafat.

El a atras atenţia că cetăţenii trebuie să filtreze informaţia şi să gândească cu mintea, nu cu emoţiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *