Carnagiu pe o șosea din Ialomiția. Zece persoane au murit și alte opt sunt grav rănite după ce un TIR a lovit un microbuz

Numărul morților a crescut la zece, în accidentul devastator din Ialomița, unde un TIR a lovit cumplit un microbuz plin de pasageri.

Știrea inițială: Carnagiu pe DN 2 A în Ialomița. Nouă persoane au murit și alte nouă sunt grav rănite după ce un microbuz a intrat într-un TIR, sâmbătă dimineață,, informează reprezentanţii ISU Ialomiţa.

Potrivit sursei citate, în microbuz au fost 17 persoane, iar în urma accidentului au murit 8 persoane din acest autovehicul, precum şi şoferul tirului.

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, pentru Antena 3, că şi starea a 4 răniţi este foarte gravă. El a precizat că un rănit în stop cardio-respirator a fost direcţionat către un spital de urgenţă din Capitală, iar alte trei au fost duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia. Celelalte 5 persoane rănite au fost, de asemenea, direcţionate către spitale din Bucureşti.

Autorităţile din judeţul Ialomiţa au declanşat sâmbătă dimineaţa Planul Roşu de Intervenţie în cazul unui accident rutier între un microbuz cu pasageri şi un tir petrecut pe DN 2A.

Reprezentanţii ISU Ialomiţa au comunicat că Planul Roşu de Intervenţie a fost activat la ora 5,15, fiind vorba de un număr mare de victime rămase încarcerate. Accidentul a avut loc în zona satului Sfântu Gheorghe, din comuna Balaciu.

Din partea ISU Ialomiţa se intervine la faţa locului cu trei autospeciale de apă şi spumă, două de descarcerare, trei echipaje SMURD, a autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM). Au fost trimise la faţa locului şi cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Ialomiţa.

De asemenea, au fost solicitate în ajutor şi forţe ale ISU Bucureşti-Ilfov, fiind trimise la faţa locului o autospecială de terapie intensivă, două echipaje SMURD şi două autospeciale de transport personal şi victime multiple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *