Condamnați la suferință și obligați să muncească 70 de ore pe săptămână! Cum erau exploatați copiii în urmă cu mai bine de 100 de ani! Atenție, imagini teribile!

În timp ce copiii din ziua de astăzi se bucură din plin de o viață lipsită de griji și petrec ore în șir în fața calculatoarelor ori a tabletelor sau luând fel și fel de cursuri menite să le dezvolte aptitudinile, prichindeii secolului trecut duceau o viață chinuită, marcată de lipsuri și, mai mult de atât, erau exploatați prin muncă încă de la vârste fragede.

Subnutriți și lipsiți de educație, mulți dintre copiii vremurilor ajungeau să lucreze nu mai puțin de 70 de ore pe săptămână. Ceea era incredibil de dur având în vedere că micuții munceau zece ore pe zi, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte. Ca să înțelegeți la ce condiții crunte erau supuși, vă spunem că săptămâna de muncă normală la momentul actual, pentru un adult, este de 40 de ore.
Pentru copiii vremurilor, însă, joaca era un cuvânt necunoscut. Ei erau forțați să lucreze în fabrici și în uzine, iar în schimbul muncii lor, ei primeau sume modice de bani, dar care erau văzute ca un ajutor real pentru familii.
Un fotograf renumit pentru documentarea modului în care erau exploatați copii prin muncă a fost Lewis Hine. El a călătorit în întreaga Americă pentru a afla informații despre acest fenomen, iar imaginile care au rămas în istorie sunt teribile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *