IMPRESIONANT: 25.000 de români pe Calea Sfinților cu Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Ierarh Spiridon

Aproximativ 25.000 de credincioși și peste o sută de preoți au mers sâmbătă în procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva pe străzile din centrul Iașului. În cursul serii a ajuns la Iași, din Corfu (Grecia), și racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei ‒ făcătorul de minuni, scrie ziaristionline.ro.
Racla cu sfintele moaște au fost purtate pe străzile din centrul municipiului Iași, moment la care au participat și trei ierarhi – Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum și Vicar al Patriarhiei Antiohiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, alături de numeroși preoți din Arhiepiscopia Iașilor și de credincioși din mai multe județe ale țării.
Procesiunea a fost deschisă de un grup de tineri în port popular, ținând în mâini drapelul național și o icoană, urmați de fanfara militară a Garnizoanei Iași și de militari cu torțe aprinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *