O adevarata minune medicala! O tanara desfigurata intr-un incendiu are acum o fata noua, ‘crescuta’ la san

A fost pur si simplu mutilata in urma cu 12 ani, intr-un incendiu, iar acum a fost supusa unui transplant de fata mai putin obisnuit. Medicii i-au „crescut” un chip in propriul sau piept, iar apoi i l-au aplicat pe fata distrusa de flacari.


O adolescenta de 17 ani, din China, a carei fata a fost desfigurata de arsuri cumplite, zambeste din nou, dupa 12 ani de la incendiul in care a fost la un pas sa isi piarda viata.

Medicii au reusit sa ii construiasca o noua fata, dupa ce i-au crescut aceasta fata chiar pe pieptul acesteia. Tanara Xu Jianmei s-a trezit in aceasta saptamana, dupa una dintre multiplele operatii la care a fost supusa, ca are barbie, pleoape si o ureche.


Tehnologia reprezinta un pionierat in chirurgia plastica, iar pacienta a fost astfel supusa gratuit acestei interventii chirurgicale. Echipa de medici din provincia Fujian a utilizat o tehnologie extrem de complexa, folosind un vas din artera femurala si un balon umplut cu apa pentru a-i intinge pielea in zona pieptului. A fost nevoie de cateva luni pentru ca noua fata sa creasca suficient de mare pentru a acoperii trasaturile faciale ale adolescentei, iar interventia chirurgicala finala, inregistrata video, a durat nu mai putin de opt ore.

Echipele de medici chinezi spun ca in ultimele luni au efectuat mai multe operatii similare de transplant, unui pacient fiindu-i crescut un nas pe frunte dupa ce acesta a fost desfigurat intr-un accident rutier. Pentru refacerea cartilagiului au fost folosite oase din zona coastelor. Acest transplant a fost finalizat cu succes in luna septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *