Tu, cel care te dai jos din maşină şi te plângi, fii atent aici! Elevii care trebuie să urce un munte, ÎN FIECARE ZI, pentru a ajunge la şcoală:

Exemplele de elevi din România care sunt aduşi de părinţi cu maşina până în faţa şcolii sunt din ce în ce mai multe, iar motivele pentru care aceştia se plâng pălesc în fata imaginilor de mai jos! Zeci de copii dintr-un sat din China ar face orice să înveţe: chiar şi să treacă un munte în fiecare zi… Au doar şase ani şi privesc abisul cu speranţa că nu le vor cădea pradă!

Probabil că vă gândiţi deja că autorităţile încearcă să salveze situaţia puştilor, însă lucrurile nu stau deloc aşa. Cei care ar trebui să uşureze accesul acestora la educaţie privesc nepăsători în faţa pericolului imens la care se expun copiii.

Ceea ce este cu adevărat trist, e faptul că, în mai puţin de un an, opt persoane şi-au pierdut viaţa căzând în prăpastie. Fotograful Chen Jie, cel care a captat fiecare moment al drumului,  a facut imaginile publice si au stârnit reacţii care mai de care mai “violente” în mediul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *